De Grå Murers Øy

(Skrevet av Kaare Berg)

Syv byer ligger på denne øya.
Syv byer bygd rundt syv tårn.
Syv byer med grå tunge murer.
Syv byer hvor solen aldri skinner.

Geografi:
De grå murers øy er verken dominert av fjell eller av skoger. Seks av de syv byene ligger ved kysten, og den største i midten av øya, på en øy i innsjøen som kalles Det grå øyet. Brede stenlagte veier kobler disse byene sammen, som gå bånd over de grønne markene.
Kysten er stenete og kald, men med vakre strender skjult i dype bukter.
-Fjell:Det er kun en lav fjellkjede som strekker seg langs kysten på nordsiden av øya. Ellers kneiser stenete åser opp imellom byene, men det meste av øya er bølgende gressland.
– Vann: Den største innsjøen på øya ligger i midten og kalles det Grå øyet. Fra fjellene i nord renner det elver som mater vannet med kaldt regnvann. Tårenes elv renner fra vestspissen av vannet, og denne elven snirkler seg dovent til kysten. Små bekker og vann finnes overalt og holder De grå murers øy frodig.
– Vegetasjon: Tykt gress, lave busker og trær dekker gressslettende. Alt duver i vinden som alltid er tilstede. Kun ved åsene og fjellene vokser det trær, og disse voktes for trevirke er en sjelden råvare.

Bosetting
– Mattilgang: De syv byene fødes med korn og kjøtt fra landsbyene som ligger rundt dem. De kraftige oksene fra denne øya er kjent for sitt møre og mettende kjøtt. Ingen går sultne på De grå murers øy.
– Byer:Det er syv byer på de grå mureres øy. Hver by er innehyllet av grå stenmurer og overbygd med tak. Innefor bymurene, i evig natt, lever folket takknemlig for hver morgen de får på markene. Hovedstaden heter Tor Koeneg. Den nordligste byen heter Tor Graf, og om en følger kystenveien vestover kommer en til Tor Spee, Tor Rot, Tor Val, Tor Grend og siste by før man har resit rundt hele øya er Tor Raum.
– Landsbyer:Alle landsbyene består av et lite tårn omgitt av en klynge stenhus som ligger vegg i vegg med tårnet. Alle innefor en mur som bygges ut om landsbyen skal vokse. De ligger alle langs folkeveiene og en stadig strøm av folk og fe reiser inn mot byene for å fø disse. Vekke fra folkeveien er det merkelig tomt og stille.

Styresett
Fra Tor Koeneg styrer Fører Rothand med ett jerngrep. Hver by styres av hans utvalgte fra Herrefolket, og disse er lojale kun til han. Alle på De grå murers øy sverger troskap til Rothand, og han har hersket over dem i umenneskelige tider.

Befolkning
– Raser:Først på denne øya står herrefolket. Et oppreist folk med blå øyne og blondt hår. De rager et hode høyere en de vanlige menneskene og deres hjerter er like kalde som deres hud. Hvite som alabaster kan de kun treffes etter solen har gått ned.
Under herrefolket er deres krigere, de Blodsvorne. Urgamle riter gjør disse menneskene sterker og mer aggressive enn borgerne, og deres lojalitet til Rothand er ubrytelig. Noen borgere blir for sine handlinger opphøyd, men de fleste kommer fra gamle slekter som har så lenge tjent herrefolket at deres ætt er blodsvoren. Deres barn blir født ved riter så gamle og hemmelige at det betyr døden for en borger å bevitne disse.
Borgerfolket består av de fleste på øya. Tjeneste folk, handelsmenn, bønder, fiskere, ja alle vanlige mennesker som enten bor i byene eller i landsbyene er borgerfolket. Deres plass i livet er satt, om de ikke tjener herrefolket lojalt og verdifult. Da kan de stige til Blodsvoren. Drømmen om dette får mange unge og kvinner til å melde seg ved tårnets porter hver fullmåne i håp om tjene i hæren. Kun noen få blir valgt ut.
Folkemakten, utvalgte fra fullmåneporten tjenestegjør i folkemakten. Ritene gjør deres hud askegrå og blek, og deres disiplin så total at de ikke kjenner igjen sin egen familie. Så trofaste er disse menn og kvinner at de aldri returnerer til borgerfolket. Belønningen er et langt liv som Folkemakt kriger.
– Maktgrupper:Ovenfor har blitt nevnt Herrefolket og deres blodsvorne.
Av disse finnes det kun en maktgruppe, og det er Herrefolket. Hos disse er det igjen de Utvalgte, de mest lojale undersåttene til Fører Rothand som er den virkelige makten.
Men ikke alle av herrefolket er like lojale, og det ryktes med hviskede ord at en sekt kalt Fullmånens Disipler bygger opp makt blandt herrefolket, med det mål å styrte Rothand dra tronen.
Men de samme ryktene snakker om Druidene, en gruppen borgerfolk som har vendt seg fra Herskerfolkets gud og i skjul tilber de gamle gudene til menneskene. Gudene som var der før herskerfolket kom. Noen sier at disse har gjemt seg i villmarken imellom folkeveien, og at det er derfor folkemakten sendes ut på lange marsjer dit.
– Viktige personer: Fører Rothand, en kjempe med hår så blondt at det nesten er hvitt. Hans ansikt røper ikke hans alder, men i dypet av hans øyne kan man se avgrunnene Rothand har stirret ned i. En mektig leder som tolerer ingen mistak.
Guderon, den falne prins. Rothands vanærete sønn. En gang først blant de utvalgte, nå kun noen få skritt fra å brennes på Tor Koenegs tak. Ingen vet hva Guderon gjorde feil, men at han har vekt Rothands vrede er det ikke tivl om.
Den grønne presten. Ingen vet hvem han er, eller hvor han kommer fra. Men han sniker seg fra by til by og i dunkle kjellere forteller han om de sanne gudene som venter på borgerfolket og forkynner den gamle tro. Det er utlovet en umiddlebar opphøylse til herskerfolket til den borger som oppgir den grønne presten.

Handel og produksjon.
Tørket kjøtt selges til handelsmennene fra andre øyer i deres avstengte handelskvartal. De Grå murers øy er også kjent for sine kvalitets våpen og deres presisjon ved komplekst håndverk med sten og metall. Trevirke importeres, og det er ansett som den største luksus å brenne ved istedenfor torv.

Historie
For fem magistormer siden kom herskerfolket til De grå murers øy. Hva øya het da er glemt. Historien forteller hvordan folket flokket til dem for beskyttelse mot undermenneskene. Etter en lang og blodig prosess ble borgerfolket reddet fra undermennesken og siden da har folket på De grå murers øy levd som de gjør i dag. Trygge for magistormene bak sine murer og vegger.

Løse tråder.
Guderon har blitt kalt tilbake til Tor Koeneg fra Tor Graf hvor han har holdt seg hos sin mor. Han trenerer, men Rammel den Utvalgte lederen av Tor Graf truer med å sende han i lenker om han ikke adlyder og drar snart.
En stor arme av Folkemakten har stilt seg opp rundt Tor Grend. Det ryktes at Den grønne presten er fanget innenfor byens murer.
Alle beboerene i en landsby på veien imellom Tor Spee og Tor Koeneg har forsvunnet, og de eneste sporene leder opp i fjellene.
Fem av herskerfolket ble brent på taket av Tor Koeneg for litt siden. Etter dette har Fører Rothand kalt halvparten av alle blodsvorne til sin side.