Hauk over hauk

Rollene må oppklare tyveriet av et spesielt sverd for å hindre krig mellom to lokale grever. Eventyret foregår på øya Menell, og passer for 1-4 spillere.

Bakgrunn

Den legendariske sverdmakeren Gideon Hardklinge har bestemt seg for å gi seg mens helsa ennå holder. Imidlertid har han tenkt å lage et siste sverd, et slags ”farvel” til yrket sitt.

   Dette sverdet er naturlig nok ettertraktet, og to lokale grever har drevet en hektisk propaganda-krig overfor Gideon, for å kunne være den som stikker av gårde med sverdet. Gideon har ikke gitt noen signaler om hvem HAN tenker seg som kjøper, og bitterheten de to grevene mellom har vært både stor og synlig. Begge to har bydd overdådige pengesummer for sverdet, og den ene av dem, grev Gevendue (utt. Gevv-enn-dy), så seg til slutt nødt til å ta drastiske midler i bruk. For å hindre at grev Ontar fikk tak i sverdet, leide Gevendue en lokal tyv til å stikke av med sverdet, og sørget samtidig for å plante bevis mot sin argeste motstander på åstedet…

   Gevendue har også samlet seg en liten ”hær” av leiesoldater over de siste månedene, i påvente av at Gideon skulle bli ferdig med sverdet. Kan krig unngås?

 

Start

Rollene er egentlig på tur hjem fra et vellykket oppdrag i byen Østerhavn på øya Menell, da borgermesteren, Ravnor Ildmanke, leier dem for å løse floken. Konflikten mellom de to grevene er godt kjent i byen, og Ravnor tar ikke sjansen på å benytte de lokale vaktstyrkene som etterforskere i saken, av frykt for å fyre opp ytterligere under denne konflikten. Ravnor vil forklare dem alt han vet (begge grevene er samlere, bor på hver sin side av byen, og begge har et stort følge av menn med seg). Men, Ravnor vet ikke at Gevendue har samlet leiesoldater rundt seg, og dermed forsterket posisjonen sin.

 

Scener

 • Gideon kan vise dem rundt i smia si, men vet ikke hvor (eller hvordan) tyven kom seg inn. Rollene kan undersøke inne, hvor de finner det falske vinglasset, og ute, der de kan finne den røde jorda på taket der tyven brøt seg inn.
 • Gevendue vil være veldig mottakelig dersom de besøker ham, og vil som best han kan forsøke å vri mistanken til rollene over til grev Ontar. Han vil tilby spillerne å se seg rundt på godset sitt, og vil endog vise dem den store våpensamlingen sin. 
 • Ontar vil være brysk og ordknapp dersom de besøker ham, og bare svare kort på alt de spør ham om. Han vil imidlertid være relativt samarbeidsvillig, og kan vise dem samlingen sin av sjeldne gjenstander, samt la dem snakke med hans ansatte. 
 • Mens rollene undersøker smia, kan de komme i kontakt med Torak Stilltie, den stumme gutten. I bytte mot litt mat, vil han vise/forklare dem hvordan tyven brøt seg inn via taket, og vil kanskje også kunne gi dem en pekepinn til hvem tyven var (Avenir Bleklegg), enten gjennom å etterligne ham, eller ved å tegne en skisse som byvaktene kan kjenne igjen.

 

Slutt

 • Rollene støter på Avenir Bleklegg tilfeldig i skogen nær Gevendues gods, og finner sverdet på ham. De kan da velge å stille Gevendue til veggs selv, eller overbevise Ravnor om at Gevendue er skyldig. Dersom de lykkes i å ta Gevendue til fange, vil de få 10 truller hver av ordfører Ravnor. 
 • Rollene klarer, ved hjelp av sporene (rød jord) og/eller den stumme guttens hjelp, å komme fram til at Gevendue er skyldig. De kan da velge å stille Gevendue til veggs selv, eller overbevise Ravnor om at Gevendue er skyldig. Dersom de lykkes i å ta Gevendue til fange, vil de få 10 truller hver av ordfører Ravnor. 
 • Rollene går på Gevendues finte med det falske vinglasset, og blir overbevist om at Ontar er skyldig. Da benytter Gevendue sjansen til å angripe Ontar med den lille ”hæren” sin, og Ontar blir drept. Gevendue får litt kjeft av Ravnor for å ha tatt saken i egne hender, men slipper allikevel unna med sverdet. Rollene får 5 truller hver av ordfører Ravnor, som takk for hjelpen. Sverdet antas å ha blitt solgt.

 

Hindringer

 • Et vinglass med Ontars emblem på blir funnet på åstedet, enten av spillerne eller av de lokale vaktene (dette er falskt)
 • Avenir Bleklegg, tyven som stjal sverdet, vil forsøke å slåss mot rollene hvis de prøver å arrestere ham.
 • Gevendue har en ”hær” av rundt 50 bevæpnede vakter som vil forsvare ham dersom rollene kommer med mange byvakter for å ta ham.

 

Hjelp

 • Avenir Bleklegg, en lokal tyv, har blitt sett hos Gevendue av en lokal vakt (Alesso Jernfot)
 • Ontars butler, Desmond, har ikke alibi (Han har en mannlig elsker, og nekter å si hvor han var)
 • En liten stum gutt, Torak Stilltie, så Avenir bryte seg inn via taket
 • På taket av Gideons smie finnes det litt rød jord, av en type som bare finnes ved Gevendues gods.

 

Biroller

Gideon Hardklinge

Sverdmaker. Ca.60 år, liten av vekst.

Ravnor Ildmanke

Ordfører i Østerhavn. Lyst hår, kort skjegg.

Grev Gevendue

Samler. Bor vest for byen. Smiler mye.

Grev Ontar

Samler. Bor øst for byen. Strengt ansikt. Store øyenbryn.

Desmond

Ontars tjener. Midt i 40-årene.

Torak Stilltie

En stum tiggergutt. 12 år. Blid, med store brune øyne.

Alesso Jernfot

Byvakt. Så Avenir Bleklegg ri ut fra Gevendues gods.

Avenir Bleklegg

Lokal tyv. Stjal sverdet på Gevendues bestilling. F:6, V:5, T:7, LP:19

Byvakt

F:6, V:6, T:6, LP:18

Gevendues soldater

F:7, V:5, T:6, LP:20